fbpx

Wat Is De Beste DAW Voor Je Home Studio?

Wat Is De Beste DAW Voor Je Home Studio?

Een DAW (Digital Audio Workstation) is het kloppende hart van je home studio. Maar welk programma kun je het beste gebruiken?

Dat leg ik je uit in de filmpje. Ik zet er 10 op een rij en leg ik kort uit wat de verschillen zijn.

Wil je weten welke DAW er het beste bij je past? Download dan mijn gratis Home Studio DAW Keuze Gids via de link hier onder.

►► Download mijn GRATIS DAW Keuze Gids en lees welk muziekprogramma er het beste bij je past! → https://bit.ly/2SSbDbQ

Abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal

Deel deze post

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Begin vandaag met muziek maken in je home studio.

Download GRATIS Starters Gids
(normaal €9,-)

5 gedachtes op “Wat Is De Beste DAW Voor Je Home Studio?”

 1. Beste Ben,
  Mooi overzicht van de beste 10 DAW’s. Nu lijkt het alsof je zo’n programma kunt aankopen, instaleren en gaan. Maar er zal ook iets van Hardware aan de pas komen. Zo werk ik al behoorlijk wat jaren met Protools Mpowered. Daarvoor heb ik wel een M-Audio Delta 10-10 moeten aanschaffen. Alles werkt perfect. Het enige verveleden van Protools is dat je met een Ilok sleutel moet werken. Daar staat dan je licentie op. Ongeveer een jaar geleden ging mijn iLok kapot….. en toen kon ik dus niets meer met Protools. In Amerika heb ik toen een nieuwe iLok sleutel moeten kopen en de licentie darop over laten schrijven. Een heel gedoe. Ik zat dus weken zonder DAW.
  Ik heb overwogen om over te stappen naar een andere DAW, en Presonus Studio One leek mij een goede vervanger. Heb dit niet aangedurfd want ik vroeg me af of dat geen conflicten met Protools zou opleveren als de iLok sleutel weer terug zou zijn. Mijn vragen zijn dan ook:
  Kun je meerdere type DAWS naast elkaar op 1 PC laten draaien? Dat zou misschien wel handig zijn…..
  Heb je voor elke DAW ook hardware nodig zoals ik voor Protools Mpowered mijn Delta 1010?
  Wist je trouwens dat Protools mPowered Windows 10 niet ondersteund?

  Groetjes Arie

  1. Hoi Arie,

   Bedankt voor je vraag! iLoks zijn inderdaad vervelende dingen.. gelukkig werken steeds meer plugins en DAW’s met iLok via de cloud. Je hoeft dan geen dongle meer te gebruiken maar zo lang je een internetverbinding hebt kun je je licenties gebruiken.

   Je kunt zonder problemen meerdere DAW’s naast elkaar draaien. Als ze allemaal een iLok nodig hebben krijg je hier aparte licenties voor.

   Nee, vanaf Pro Tools 10 heb je zelfs geen hardware meer nodig maar draait het met elke interface. Dat gaat dan om de normale (native) versie van PT, geen Mpowered. Verder zijn er volgens mij geen DAW’s die per se bepaalde hardware nodig hebben, behalve de super professionele Pro Tools versies.

   Beantwoord dat je vragen zo een beetje? Laat maar weten als je nog vragen hebt 🙂

   Groetjes Ben

 2. Pingback: Wat Ik Leerde Over Mixen Van Huub Reijnders (Bløf, Krezip, Guus Meeuwis) - Ashton Music Academy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2019 Ashton Music Academy