Een liedje maken is nog nooit zo makkelijk geweest!! (Bandlab Loops)

►► Download mijn GRATIS Starters Gids en lees welke home studio apparatuur ik aanbeveel en waar je die kunt kopen! → https://bit.ly/2FNCOTI

Wil je muziek maken en opnemen maar weet je niet waar je moet beginnen?

Dan zijn de loops in het gratis muziekprogramma Bandlab een uitkomst!

Gebruik de uitgebreide loop bibliotheek van Bandlab en zet de loops die je wil onder elkaar.

Binnen no time heb je een liedje die je zelfs als backingtrack kunt gebruiken. Check de video om te zien hoe je dit doet!

Gebruik jij wel eens loops? Laat het me hier onder in de reacties weten!

►► Download mijn GRATIS ‘Begin Je Home Studio Voor €100’ en lees wat je nodig hebt om met een klein budget thuis op te kunnen nemen! → https://ashtonmusicacademy.nl/homestu…

→Meer home studio tips: https://ashtonmusicacademy.nl

→Check mijn muziek: https://benjamintheodore.nl

→Upload je eigen muziek naar Spotify (krijg 7% korting): https://distrokid.com/vip/seven/1042523

Bax Music | De specialist in studio & recording
Bax Music | De specialist in studio & recording

Abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal

Like mijn Facebook pagina

Deel deze post

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Begin vandaag met muziek maken in je home studio.

Download GRATIS Starters Gids
(normaal €9,-)

6 reacties op “Een liedje maken is nog nooit zo makkelijk geweest!! (Bandlab Loops)”

 1. van rumst gilbert

  Hello Ben,

  Toffe video met een duidelijke uitleg door u hoe men zelf als beginneling een liedje kunt maken met de gratis loops van Bandlab.
  Als oudere muzikant die veel interesse heeft voor hoe je zelf gecreëerde muziek kunt opnemen, bewonder ik u voor de manier waarop u de technische elementen beschrijft, die nodig zijn om een home studio op te bouwen. De voorbeelden die u aanbrengt van de prijsvriendelijke muziekapparatuur die het opnemen van liedjes mogelijk maakt is een pluspunt, vooral voor de jonge muzikanten die creatief uit de hoek willen komen op muzikaal vlak.
  Mag ik vragen of u ook DAW ‘s gaat beschrijven over hun functies en toepassingen in de nabije toekomst?
  Ik ga nu Bandlab downloaden en wat creatief experimenteren met de gratis loops. Ik was verrast van het mooie resultaat dat u liet zien in de video .
  grtz,
  gilbert

  1. Hoi Gilbert,

   Bedankt voor je reactie! Leuk om te lezen. Ik heb al wel wat video’s over DAW’s. Over welke DAW zou je meer willen weten en specifiek – wat zou je daar over willen weten?

   Groeten, Ben

 2. Gilbert van Rumst

  Hi Ben,
  Voorlopig heb ik geen vragen ove mijn daw steinberg elements 10 . Ik wilde gewoon weten of jij ook kennis had over deze software die wel enige ervaring vereist om er liedjes te kunnen mee opnemen. Ik bezit een Arranger Yamaha PSR-S 710 keyboard waarmee ik soms muzikale composities maak.Op muziekfora is er weinig interessante kennis te vergaren over mijn daw.Omdat ieder wel over een ander merk keyboard beschikt en de instellingen in de modus midi opname verschillend zijn. Op het muziekforum werd bij hoog en laag beweerd, dat ik een steinberg ur22 mkII audio interface nodig had om de voices langs mijn sequencer te kunnen opnemen in mijn oude steinberg cubase pro 5 daw. Dit is dus niet juist,omdat ik wel een muzikale midi opname heb kunnen opnemen in mijn daw zonder gebruik te maken van een audio interface. Maar ik moet zeggen dat ik er een lange tijd heb over gedaan om de juiste instellingen die ontelbaar zijn te kunnen toepassen. Deze ur22 mkII wordt meestal gebruikt voor electrische gitaren en condensor micro’s. Op youtube vind je filmpjes die het aansluiten van een gitaar en micro laten zien op een audio interface. En de opname opties en instellingen zijn heel verschillend om een liedje te kunnen opnemen met een gitaar en micro of een midi opname met een keyboard.(synthesizer).Het is mogelijk om mijn psr-s710 keyboard aan te koppelen op de twee din- uitgangen achteraan op mijn keyboard met de twee din-ingangen op de steinberg audio interface.En daarna de audio interface aan te sluiten met een usb kabel op de pc of laptop. De nederlandse handleiding is niet zo denderend opgesteld,omdat deze is vertaald uit het engels. Ja grote wereld firma’s zoals de Duitse steinberg firma voor software ,die samen werkt met Yamaha vertikken het nog steeds om een duidelijke handleiding in de nederlandse taal uit te brengen voor hun daw’s. Terwijl andere europese talen zoals spaans,italiaans,russisch,zweeds enz. wel worden uitgegeven door hen.Ik wil enkel met deze beschrijving hier duidelijk maken,dat wanneer men een daw aanschaft, men goed moet beseffen dat er veel instellingen zijn die moeten worden overwonnen, vooraleer een goede opname te kunnen maken,vooral als het om een midi opname gaat.
  Greetz,
  gilbert

 3. van rumst gilbert

  Super dat je op deze manier veel jonge mensen die van muziek houden zulke aanbiedingen bezorgt, die niet duur toch effectief zijn om een goede volwaardige homestudio op te bouwen.
  Het opent een nieuwe uitdaging en horizon om uw inspiraties los te laten op een muzikale manier waaraan je veel plezier kunt beleven.
  Ik ben wel wat verwonderd over de free tool Bandlab. Blijkbaar gebruikt dit progje weinig geheugen en opslag ruimte, omdat het op een mobieltje (smartphone, gsm met Androïd) kan worden geïnstalleerd. Terwijl de DAW’s bijzonder veel geheugen en opslagruimte nodig hebben om goed te kunnen werken. En wat betreft het installeren op een desktop met Windows, is het een eerste vereiste om het free programma Bluestacks of een alternatief programma te downloaden op de pc. Dit verliep allemaal goed bij mij, en nadat ik in Google Playstore de app Bandlab had gedownload, verscheen deze mooi in Bluestacks. Maar blijkbaar heb ik de verkeerde Bandlab gedownload, want ik kreeg een heel ander panel op het scherm zien, dan hetgeen in uw introductie video is te zien.
  Er stonden tabs zoals New Projects, Collaboration with projects, enz. aangeduid in het venster, maar niets van een panel opmaak met de packets met loops aan de linkse zijde van het panel.
  Daarom kom ik te vragen of het mogelijk is om de juiste versie die u toont in de voorbeeld video te bezorgen aan mij.
  Bij voorbaat dank voor uw hulp.
  Met muzikale groeten,
  gilbert uit Oost-Vlaanderen.

  1. Hi Gilbert, dank voor je reactie! Het is een beetje verwarrend, maar de versie die jij hebt geïnstalleerd is Cakewalk by Bandlab. Waar ik het over heb is degene die je op Bandlab.com in je browser kunt gebruiken. Daar kun je een account aanmaken en het vervolgens gebruiken. Succes!

 4. van rumst gilbert

  Vriendelijk dank voor het snelle antwoord.
  Als ik het goed begrijp wordt dus Bandlab niet geïnstalleerd op de pc of laptop met een Windows besturingssysteem.

  En ja het is verwarrend omdat op de website Bandlab.com alleen de titel Bandlab wordt vermeld en niet Cakewalk by Bandlab.
  Ook in de google Playstore staat alleen de naam Bandlab voor deze app.

  Degenen met een smartphone, iphone, ipad, androïd tablet kunnen dus deze app Bandlab enkel bereiken via de browser, wat de kosten voor het data verbruik van de provider wel doet oplopen, vermits je met het internet bent verbonden. Of zie ik het verkeerd?

  Het is een soort bruikleen van loops die beschikbaar zijn op het internet, maar die niet kunnen worden gedownload. Anderzijds is het wel mogelijk om de creativiteit van onbekende muzikale artiesten op te slaan ,zodat de webbeheerder er profijt kan uit slaan; Of heb ik het mis?

  In feite wordt de DAW Cakewalk by Bandlap ook gratis geleverd, maar velen opperen nu reeds dat deze vrijgevigheid steunt opdat er in de toekomt betaling kan worden gevraagd voor de updates van Cakewalk by Bandlab.

  Niettemin zijn het heel mooie muzikale programma’s waar muzikanten kunnen met experimenteren tot in het oneindige.

  Een Gelukkig Nieuwjaar gewenst en nog veel succes met uw sprankelende en levendige video’s, die een muzikale verrijking zijn voor de muziekliefhebbers.
  grtz,
  gilberto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2021 Ashton Music Academy